... RON / apartament
 
ACASA| SERVICII | TARIFE | UTILE | F.A.Q.| CONTACT
design:      
eADMIN

eADMIN

Interfon
SERVICE & MODERNIZARE
INSTALATIE INTERFON

INTREBARI DIVERSE


- " Ce drepturi legale au proprietarii de locuinte, avand in vedere cheltuielile comune in cazul imobilelor cu 1-2 etaje sau gen bloc si unde pot gasi legislatia care reglementeaza modul de functionare a asociatiilor de proprietari ? "
Raspuns: Legea 196/2018

- " Unde putem apela pentru ajutor in ceea ce priveste asociatiile de proprietari, administrator abuziv, calcul eronat al cotelor de intretinere (o parere strict personala), etc. fara a cheltui banii asociatiei pe avocati, experti contabili, etc. ? "
Raspuns: Legislatie - sprijin autoritati

- " Administratorul blocului nostru, se pare ca este o regula generala si la alte asociatii, afiseaza listele de plata cu doua luni intarziere adica, daca luna in curs este Martie, dupa 20 Martie afiseaza lista de plata pentru Ianuarie cu facturile la utilitati aferente lunii Ianuarie. Mentionez ca am primit deja toate facturile la utilitati pentru luna Februarie insa nu s-au platit inca nici cele pentru Ianuarie (!) administratorul plateste facturile de regula la limita termenului de plata fara a intra in penalitati. Este corect acest mod de lucru, afisarea cu doua luni in urma a listelor de plata? "
Raspuns: Legislatie - termenul de afisare a listelor de plata

- " Am cerut administratorului sa-mi arate factura unui furnizor de servicii sau o copie a acesteia, pe de o parte pentru a afla despre ce firma este vorba iar pe de alta parte, sincer, sa verific sumele facturate. Administratorul mi-a spus ca nu am acest drept, de fapt a spus ca niciun locatar nu are acces la documentele asociatiei cu exceptia unui expert contabil. Ce pot face in aceasta situatie? "
Raspuns: Legislatie - acces la documentele asociatiei

- " Am observat in Lista de plata ca valoarea trecuta la apartamentul meu, in coloana C.P.I. (cota-parte indiviza), este usor diferita de valoarea din contractul de vanzare-cumparare. Este ceva gresit? "
Raspuns: Legislatie - cota-parte indiviza

- " De aproape 3 ani de zile nu am caldura la caloriferul din sufragerie. De curand, in sfarsit s-a decis inlocuirea coloanelor respective insa, un vecin bransat la aceeasi coloana, a spus ca el nu permite accesul in locuinta personala deoarece a investit in renovarea apartamentului si nu are chef de stricaciuni in casa. Ce se poate face ? "
Raspuns: Legislatie - accesul pe proprietatea personala

- " De ani de zile, un proprietar a inchis cu lacat usa de la boxa de pe palier. Mentionez ca suntem 5 ap. pe palier si toti dorim sa depozitam diverse nimicuri in boxa / balconul respectiv (apartamentele nu sunt dotate din constructie cu balcoane). Cun este corect / legal ? "
Raspuns: Legislatie - accesul la partile comune ale condominiului

- " In blocul unde locuiesc s-a inscaunat la conducere un clan intreg, o familie intreaga cu tot cu catel si purcel, sotul este administrator si restul familiei ( sotie, veri, cumnati ) unu' este cenzor, unu' casier, doi in comitetul executiv. Este legal? "
Raspuns: Legislatie - evitarea situatiilor care pot duce la coruptie

- " Doresc sa stiu situatia financiar-contabila centralizata a asociatiei mele insa administratorul mi-a spus ca nu exista asa ceva. Intr-un final, dupa multe insistente si discutii contradictorii, a afirmat ca nu este datoria lui s-o faca ci a cenzorilor, a contabilului blocului, etc. Exista reglementari in acest sens ? "
Raspuns: Legislatie - situatia soldurilor elementelor de activ si de pasiv

- " Administratorul de bloc a venit sa-mi ceara copie dupa Cartea de identitate, a mea si a celorlalti membrii ai familie, motivand ca trebuie sa ne treaca in Cartea de imobil. Mai exista cartea de imobil? "
Raspuns: Legislatie - evidenta persoanelor, Legislatie - cartea de imobil, Legislatie - prelucrarea datelor cu caracter personaleADMIN

expert contabil

CIF
INFIINTARI & MODIFICARI
ASOCIATII PROPRIETARI
  optimizat
eADMIN © 2024
INREGISTREAZA-TI
ASOCIATIA!

PROGRAM CONTABILITATE ASOCIATII DE PROPRIETARI


email: contact@e-admin.ro | suport tehnic: 0727 035555
eADMIN